torsdag 26. mars 2015

Stop-motion Gif

Vi hadde i oppgave å lage en enkelt stop-motion film som vi skulle gjøre som en liten film. Vi tok bilder med en liten bevegelse som vi tok bilde mellom.

onsdag 25. mars 2015

Daguerro Oppgave


Vi hadde i oppgave å bruke Daguerro metode i photoshop som fikk bildene til å se gamle ut. Jeg er ganske fornøyd med resultatet. Bildene skal se eldre ut slik som de ble tatt på 1800-talllet.

torsdag 12. mars 2015

Kunstutstilling på Eidsberg

Vi var på kunstutstilling på Eidsberg kunstforening. Der var det flere kunstnere som inspirerte og hadde flotte malerier og fotografier. Det som gjorde mest inntrykk på meg var Olav Tokerud sitt bilde "Nordlys". Bildet er malt med akryl.

Vi fikk i oppgave å analysere bildet.

På denotativt:
I midten av bilde så er det universet og nordlys som er i sentrum. På kantene er den en mørk rød farge. Dette er også bakgrunnen til motivet. Rundt der man ser universet, er det noen streker i alle farger.

Formanalyse:
Bildet er bygget opp av en mørke rød bakgrunn og deretter en form som ligner på en tankeboble. Rundt denne tankeboblen er det på en måte ett elektrisk utseende som skaper en ramme. Universet er i sentrum og det som står i fokus her er nordlys. Grønne streker som er nordlys.

Komposisjon:
Noe av tankeboble-figuren ligger innenfor det gyldne snitt. Siden noe av det ligger innenfor det gyldne snitt gjør det behagelig å se på, mens det er deler av figuren som ligger utenfor, noe som skaper litt uro i bildet.

Konnotativ:
Jeg tror at figuren som ligner på en tankeboble skal illustrere at universet og nordlyset er en fjern drøm eller at man prøver å drømme bort. Den mørke røde bakgrunnen kan minne om helvete eller et sted man ikke vil være. Dette forsterker at universet og nordlyset er en fjern drøm eller et annet sted med håp.

Bildets budskap:
Gi håp om en bedre tid.
Ikke gi opp håpet det finnes alltid noe vakkert som kan overstyre det negative.
Uansett hvor forferdelig man har det, kan det bli bedre med rett tankegang.

Bildets mening: Minne folk om at når ting er på sitt mørkeste, prøv å finn inspirasjon eller skjønnhet i de enkle tingene.

Det jeg forbinder med bilde er man må faktisk ta en pause fra det travle livet og slå av alle forstyrrelser som mobiltelefoner og slikt og faktisk erkjenne det vakre, universet, nordlys. Naturlige ting.

Stor kreditt til Olav Tokerud

Er vi visuelle analfabeter?



Aftenposten har skrevet ett debattinnlegg om vi er visuelle analfabeter.
Dette vil si at vi ikke kan lese eller tolke visuelle ting, som for eksempel bilder. Bilder er en stor del av hverdagen vår, mer enn man kanskje tenker over.  Bilder legges ut på sosiale medier hver dag og mange blir også sendt over Snapchat. Alle disse bildene sier noe om oss selv.

Bildene vi legger ut forteller mer om oss selv enn vi er klar over. Bare det å ta ett uskyldig bilde der man er fullt påkledd inne på rommet ditt, kan si mer enn man ønsker å formidle til hele verden. Ved å ta dette bildet, har du invitert hele verden inn til ditt private sted. Bildet kan si mer enn du ønsker. Hvis man for eksempel har en uryddig seng i bakgrunnen av et bilde, kan dette lede assosiasjoner videre til hva som har skjedd i sengen.

Det er derfor viktig for barn i grunnskolen å lære hvordan grunnlegende visuell kommunikasjon slik at de er klar over hvilke inntrykk og assosiasjoner som kan tolkes av bilder.

Samfunnet utvikler seg stadig og bilder er en økene del av hverdagen vår. Barn har nå flere muligheter for å lege ut bilder. Derfor er det viktig at de har en grunnlegende forstelse for hva de legger ut.

Selve tittelen snakker for seg selv, vi legger ut utrolig mye bilder, men er vi beviste på hva vi legger ut?

Her finner du artikkelen

torsdag 5. mars 2015

Popart stripe

Vi hadde i oppgave å lage en stripe med popart

Popart


 Vi hadde i oppgave å lage popart ut av bilder som vi tok i fotostudio. Det øverste bildet prøve jeg meg på en stil som var veldig enkel og som skulle forestille hvordan samfunnet prøver fremstille mennesker. Enkel, men perfekt.

På det andre bildet prøvde jeg å skape kontraster mot dagens standard. Sterke farger og alvorlig ansikt.

I det tredje bildet prøvde jeg meg frem og fant ut at jeg likte pastellfarger best.