torsdag 23. april 2015

Typografi



Oppgave i typografi. Vi delte oss inn  i grupper og lagde alle noe hver og la det sammen

torsdag 16. april 2015

Stop-motion gifer


 Vi hadde en oppgave i å lage stop-motion gifer. Dette gjorde vi ved at vi tok mange bilder etter hverandre. På hvert av bildene får man personen eller objektet til ¨å flytte seg litt. Når man da setter dette sammen, skaper det en illusjon av at det flytter på seg. Man kan sette dette sammen i Photoshop, ved å bruke innstillingene i Motion.

Jeg valgte Adele som modell og valgte å få henne til å snurre rundt. På det første bildet, valgte jeg å ha henne nesten i sentrum av bildet. Dette er for å skape et ryddig uttrykk og for å få henne til å være midtpunktet i en litt bråkete bakgrunn. Valget av bakgrunn har vært bevisst for å vekke interesse. Det er derfor jeg har plassert henne nesten i sentrum slik at hun fanger oppmerksomheten. Jeg har også valgt å sette henne litt ved siden av takrennen, slik at det skaper en linje. Linjebruken på den første gifen er sterk. Det er mange linjer i bakgrunnen og dette kan virke forstyrrende men det er meningen. Man skal vekkes til interesse på denne gifen der man ikke har de vanlige bildene som er bare rene bakgrunner.

På det andre bildet valgte jeg å plassere henne i det gyldne snitt for å få ett litt mer spennende bildet. Det er ikke så mange linjer i dette bildet. Men de linjene det er leder inn til bevegelsen. Linjen fra stolpen leder nedover til modellen og linjen fra vegen bak leder inn mot modellen. Jeg har valgt rene flater til bakgrunnen slik at modellen som beveger seg skal komme tydelig fram. Jeg har ikke bevisst valgt hva hun skulle ha på seg, men støvlene skaper en fin kontrast til det hvite gulvet. Dette framhever bevegelsene hennes enda mer.

Jeg har bevisst valgt at begge bildene skal rulle samme vei. Dette er for å skape en litt sammenheng mellom disse gifene siden det var samme modell. Jeg likte også at de snurret med klokka, det var mer behagelig å se på.

Vi hadde tema Roll der vi skulle ha noe til å rulle. Jeg valgte derfor å ta det i betydning av snurring. Jeg har jobbet en del med denne oppgaven og er fornøyd med sluttresultatet.